Ik woon in Nederland, maar kom oorspronkelijk uit Piëmont, land van edele rode wijnen (Barolo, om er één te noemen). Ik ben sinds 2014 lid van de Italiaanse Vereniging Sommelier en ik studeer nu bij de Wine & Spirits Education Trust om mijn kennis op pijl te houden en mijn technische vaardigheden te vergroten wanneer ik in het Engels over wijn spreek. Ik ben er diep van overtuigd dat wijn niet alleen een alcoholische drank is en met mijn werk probeer ik voortdurend het besef door te geven van wat een fles wijn werkelijk is: het harde werk van de wijnboeren, de geschiedenis, de cultuur waartoe zij behoren en de traditie die zij vertegenwoordigen.
Het idee van Pocket Sommelier is ontstaan in de tijd dat ik als tweede sommelier bij De Librij werkte, een driesterren Michelin restaurant in Zwolle, Nederland. Het idee is het resultaat van tien jaar ervaring bij toprestaurants en mijn passie voor de wereld van wijn: een concept voor wijnliefhebbers dat het comfort en de informaliteit van thuis combineert met de wens om iets meer te leren over wijn zonder de typische ernstige sfeer van een wijnclub.
Als het om de wijn gaat, kies ik voor een aanpak die oorspronkelijk, menselijk, dynamisch en op maat is, om een liefdevolle en gepassioneerde toegang te bieden tot de immense en fascinerende wereld van de wijn.
Barbera d'Alba Barbera is oorspronkelijk een wijnstok uit Piëmont, de typische populaire volkswijn; deze wijn is net als ik: klein, fris en sterk, maar ook zacht en fluwelig.
Oslavje, orange wine (Radikon): dit is een buitengewoon complexe, authentieke en diepe wijn. Radikon produceert in Friuli Venezia Giulia een aantal van de meest extreme en onconventionele wijnen die vandaag de dag in Italië te vinden zijn. Ik voel me zoals deze wijnen: ik hou van de natuur en mensen die open-minded zijn.
Carignano del Sulcis: dit is een mengeling uit Sardinië, een prachtig eiland in het Zuiden van Italië. Hoewel ik geboren ben in Piëmont, komt mijn familie uit die streek en deel ik mijn genetische erfgoed met de Carignano del Sulcis.